Een gewone maandag - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu Een gewone maandag - Reisverslag uit Noordwijk-Binnen, Nederland van Familie Slofstra - WaarBenJij.nu

Een gewone maandag

Blijf op de hoogte en volg Familie

23 September 2013 | Nederland, Noordwijk-Binnen

Vanochtend lag je nog in diepe rust en startte we de dag zoals zo vaak. Tijdens het aankleden namen we de dag door en beneden at je lekker een boterham op. Heel goed van je hoor! Alleen vond je het jammer dat je grote hond niks at………… Mama bracht je naar school en zoals vanouds pakte je het boek over de reddingshelikopter om voor te lezen.

Op school had je een prima dagje. Een keer viel je bijna achterover maar de juf kon je op tijd opvangen. Ja, ja die juffies worden daar ook al handig in. Ook moest je een keertje huilen omdat je even moest wachten en graag aan de juf wilden vertellen dat de kinderen alles afpakte. Alleen dit laatste was niet zo, je begreep het spel van de andere kindjes niet zo goed. Zij gingen namelijk alles verhuizen. Ach ik begrijp de verwarring wel vanuit jou. Thuis heb je lekker een snoepje en drinken op en nog even wat gespeeld totdat het tijd was om Timo naar de voetbaltraining te brengen. Samen met papa deed je boodschappen en haalden je een heleboel schoenendozen op bij mama’s werk voor de juf morgen. Natuurlijk wilde je zelf ook nog een doos uitkiezen voor thuis voor al je mooie schatten. Ja dat verzamelen in een tasje en/of doosje heb je nog steeds. Heerlijk om te zien hoe je daarvan kan genieten.

Vlak voor het eten heb je nog even met je playmobil gespeeld en wat een fantasie heb jij dan! Aan tafel had je niet zo’n zin in de wortels maar uiteindelijk at je je hele bordje leeg. Daarna was het toch echt de hoogste tijd om te gaan slapen. Eerst nog even met Timo knuffelen en dat ging helaas even mis. Je stootte je hoofd tegen het blad op de bank en dat leverde de nodige tranen op. Met een koude natte doek huilde je even uit op mama’s schoot en daarna zijn we naar boven gegaan. Hier heb je jezelf uitgekleed en je pyjama aangedaan. Na de andere avondrituelen heb ik je een boekje voorgelezen en ben je heerlijk gaan slapen in je bedje naast mama’s bed. Je bent heel erg op zoek naar genegenheid en geborgenheid de laatste weken en als we die jou op deze manier kunnen geven dan mag jij naast ons liggen in je eigen bedje naast die van ons.

Slapen wat is dat toch eng
Slapen je oogjes allebei dicht
Slapen wie zegt dat jij er daarna nog bent
Slapen het liefst hand in hand
Slapen waarom mama moet dat?
Slapen o jee ik begin al te gapen
Slapen mijn ogen vallen bijna dicht
Slapen ik heb mijn knuffel in mijn armen
Slapen Hij waakt over jou en mij
Slapen en morgen weer ontwaken
En ja dan ben jij nog bij mij!

p.s. er zijn foto's bij zaterdag en zondag geplaatst

• 23 September 2013 - 21:35

Maja:

Slaap lekker kanjertje. Veilig naast mama's bed.
    X Maja